Twee wagens uitgebrand op Schotensesteenweg in Deurne (video)

Twee wagens uitgebrand op Schotensesteenweg in Deurne Deurne TV
Twee wagens uitgebrand op Schotensesteenweg in Deurne Deurne TV Raus Lisette
Twee wagens uitgebrand op Schotensesteenweg in Deurne Deurne TV
Twee wagens uitgebrand op Schotensesteenweg in Deurne Deurne TV Véronique Naessens
Twee wagens uitgebrand op Schotensesteenweg in Deurne Deurne TV

DEURNE – Rond twee uur deze nacht stond de Schotensesteenweg in Deurne in rep en roer. Verschillende buurtbewoners waren wakker geschrokken door enkele harde knallen. De straat was gevuld met rook en de geur van brandend rubber. Twee achter elkaar geparkeerde stonden in lichterlaaie en brandden volledig uit.

Door de hitte van de metershoge vlammen sprong het raam van een vlakbij gelegen woning stuk. Vanuit de vuurhaard vlogen projectielen tot tegen de vensters van huizen aan de overkant van de straat.

Brandweer

“Tien minuten na mijn oproep naar de brandweer kwamen de eerste brandweerwagens aan”, zegt buurtbewoonster Véronique Naessens. Zelf heeft ze geen schade geleden maar verschillende buurtbewoners  wel.

Verzekering betaalt niet

“Mijn grijze Dacia Duster van vijf jaar oud is in de vlammen opgegaan. Mijn verzekeringsmaatschappij liet me zonet weten dat ik niet vergoed zal worden omdat er mogelijk sprake is van kwaad opzet”, zegt buurtbewoonster en slachtoffer Lisette Raus aangedaan. Voor deze alleenstaande vrouw betekent dit een grote streep door haar rekening. “Ik heb mijn wagen nodig. Mijn dochter woont in Lokeren en ik moet haar regelmatig naar het ziekenhuis brengen”, verklaart ze. “Ik denk dat ik nu de straat zal moeten afgaan … voor sponsoring”, voegt Lisette er na enkele seconden stilzwijgen aan toe.

Ontredderd

De buurt van de Schotensesteenweg reageert ontredderd en bedroefd. “Dat zoiets moet gebeuren in onze straat, in deze leuke buurt waar de mensen van verschillende culturen heel fijn met elkaar overeenkomen, dat is bedroevend. Ons gevoel van veiligheid wordt hierdoor toch wel een beetje beschadigd” zegt buurtbewoonster Véronique Naessens.

BMW vluchtte weg

Getuigen hebben kort na de brand een grijze BMW aan hoge snelheid zien wegrijden. De politie voert een onderzoek naar mogelijke brandstichting. 

Categorie: