Rivierenhofloop laat iedereen genieten en ook een beetje afzien (video)

Video: 

Rivierenhofloop laat iedereen genieten en ook een beetje afzien

Rivierenhofloop laat iedereen genieten en ook een beetje afzien

DEURNE – In het Rivierenhof in Deurne heeft voor de dertiende keer de Rivierenhofloop plaatsgevonden. Aan deze loopwedstrijd voor jong en oud nemen elk jaar meer dan duizend sportievelingen deel. Veel werk voor de Schepen van Sport Elke Breydenbach die verschillende keren het startschot mocht geven. “De Rivierenhofloop is een prachtige loopwedstrijd doorheen het groenste park van Antwerpen.” zegt ze fier.

Peter Fischer van Antwerp Athletics beaamt dit. Hij is samen met het district Deurne de organisator van de Rivierenhofloop. “Deze loopwedstrijd is vooral een familiale aangelegenheid waaraan elk jaar ook veel kinderen meedoen.” verduidelijkt Peter aan Deurne TV.

Jong bloed

Dat getuigen ook de drie jonge knapen Cedric, Rik en Xander die de 5 kilometer van de Rivierenhofloop gezwind uitliepen.

Toch afzien

Maar toch is De Rivierenhofloop geen klein bier. Burgemeester van Antwerpen Bart De Wever liep de 10 kilometer en vertelt voor de microfoon van Erwin Van den Sande dat hij afgezien heeft. “Het is verschrikkelijk drukkend waardoor ik vooral tijdens de tweede helft heb afgezien.” aldus de burgemeester. 

Gezellig

De Rivierenhofloop in Deurne is in de eerste plaats een joviaal en gezellig event. Zo vertelt loper Peter De Roover dat hij gewoon meeliep voor het goede doel. Bruno De Beel bedankte dan weer voor de camera van Deurne TV uitgebreid de organisatoren Antwerp Athletics en het district voor de puike organisatie.

Beleef het opnieuw

Deurne TV maakte voor u van de start, de aankomst en van de podiumceremonie van de 5 kilometer en van de 10 kilometer afzonderlijke compilaties.