Proximus rolt supersnelle glasvezelkabel uit in Deurne (video)

Proximus rolt supersnelle glasvezelkabel uit in Deurne Deurne TV
Proximus rolt supersnelle glasvezelkabel uit in Deurne Deurne TV
Proximus rolt supersnelle glasvezelkabel uit in Deurne Deurne TV
Proximus rolt supersnelle glasvezelkabel uit in Deurne Deurne TV
Proximus rolt supersnelle glasvezelkabel uit in Deurne Deurne TV
Proximus rolt supersnelle glasvezelkabel uit in Deurne Deurne TV Geert Standaert
Proximus rolt supersnelle glasvezelkabel uit in Deurne Deurne TV Tjer Sekeris
Proximus rolt supersnelle glasvezelkabel uit in Deurne Deurne TV Bruno Tison

DEURNE - Proximus investeert de komende tien jaar drie miljard euro in een glasvezelnetwerk voor bestaande privéwoningen. Hiermee bereidt Proximus zich voor op toenemende vraag naar grotere bandbreedte en grotere snelheid voor digitale toepassingen. Alleen al het internetverkeer zal volgens experts de komende 5 jaar verdrievoudigen. Daarnaast verhogen de nieuwe manieren van TV-kijken, gaming, domotica, slimme auto’s, the internet of things de behoefte aan telecommunicatie.

Glasvezeltechnologie is hiervoor het ultieme antwoord want het verzendt en ontvangt signalen aan de snelheid van het licht. “Het is technologie die alles wat er te gebeuren staat in de digitale wereld aankan. Glasvezel heeft een grotere capaciteit, grotere snelheden, meer stabiliteit en is performanter,” zegt Geert Standaert, Chief Technology Officer bij Proximus.

Deurne

Proximus koos voor de uitrol van haar glasvezelnetwerk zes steden waaronder Antwerpen. Het district Deurne komt als eerste aan de beurt. Bruno Tison uit de Sint-Rochusstraat reageerde alvast enthousiast toen de werklui voorbije maandag de glasvezelkabel aan zijn gevel installeerden. “Dat is heel vriendelijk van Proximus. Ik heb alles (n.v.d.r. abonnementen) bij hen dus voor mij kan het niet beter,” zei hij lachend.  

Gerust voor de toekomst

Ook de Districtsvoorzitter van Deurne Tjerk Sekeris is tevreden. “De Deurnenaar krijgt een betere Netflixaansluiting, betere streaming, betere gaming en een sneller internet. Dankzij deze investering van Proximus kan de Deurnenaar op dat vlak de volgende 10à 20 jaar gerust zijn,”  

Werken

Voorzitter Sekeris hoopt dat de uitrol van het glasvezelnetwerk in Deurne niet al te veel overlast met zich zal meebrengen. “Iets minder dan de helft van alle aansluitingen worden via de gevel aangebracht. Maar de rest moet onder de grond gebeuren waardoor er voet- en fietspaden opengebroken zullen worden,” zegt hij. Geert Standaert, Chief Technology Officer bij Proximus, bevestigt dat. “Voor de installaties op de gevels zal per straat een hoogtewerker gedurende één tot twee weken aanwezig zijn. De meer ingrijpende werken laten we zoveel mogelijk met andere nutswerken samenvallen,” verduidelijkt hij.

Digitale autostrade

Volgens Standaert zal de nieuwe glasvezelkabel de prijs van het abonnement niet beïnvloeden. “Ons instapproduct op glasvezel heeft dezelfde prijs als onze huidige abonnementen. Daarmee willen we iedereen overtuigen om van de uitrol van onze glasvezel gebruik te maken om zijn woning op deze digitale autostrade aan te sluiten,” adviseert hij.