Portugese politie geeft slaag aan leerlingen school uit Deurne

Portugese politie geeft slaag aan leerlingen school uit Deurne Deurne TV

DEURNE/ANTWERPEN -  Tijdens de schoolreis van ongeveer 20 leerlingen van het Stedelijk Lyceum Lakbors uit Deurne zijn er deze week in het Portugese Lissabon zware incidenten met de politie geweest. Tot twee keer toe werden de leerlingen van 16, 17 en 18 jaar door de Portugese politie hardhandig aangepakt. Dat gebeurde een eerste keer vlak voor het hotel van de leerlingen.

Opgepakt en gewond

Eén leerling werd opgepakt en gedurende anderhalf uur verhoord. Nadien bleek dat hij gewond was geraakt en verzorging nodig had.

Tweede incident

Een deel van de groep werd verder in de stad opnieuw aangepakt door -naar verluidt- dezelfde groep agenten. Eén leerling werd door de politie met een matrak geslagen en zou daardoor een breuk aan de arm hebben opgelopen.

Terug in België

De groep leerlingen en hun leerkrachten zijn sinds donderdag terug in België. Daar worden ze door het CLB begeleid. Ook hun ouders en de betrokken leerkrachten kunnen op deze ondersteuning beroep doen.

Persconferentie

De directeur van de betrokken school en de directrice van het Stedelijk Onderwijs van Antwerpen gaven donderdagnamiddag tijdens een persconferentie op het Antwerpse stadhuis meer informatie over de incidenten. Dat gebeurde in het bijzijn van schepen van Onderwijs Claude Marinower die een grondig onderzoek eist.