Ontwerp nieuwe Herentalsebaan is klaar (foto)

Ontwerp nieuwe Herentalsebaan is klaar Deurne TV foto: stad Antwerpen

DEURNE - Het college van de stad Antwerpen heeft vrijdag het definitieve ontwerp van de Herentalsebaan goedgekeurd. Dat gebeurde na een doorgedreven participatietraject bij bewoners, handelaars en stakeholders zoals AZ Monica.

Oude Herentalsebaan

De oude Herentalsebaan in Deurne is een winkelstraat maar is daar op dit moment niet voldoende naar ingericht. De stad plant er nu een reeks ingrepen om het comfort voor alle weggebruikers te verbeteren en van de Herentalsebaan een aangename verblijfsstraat te maken.

Nieuwe Herentalsebaan

De kasseien worden vervangen door een nieuw wegdek met meer comfort voor fietsers. Voetgangers zullen meer ruimte krijgen op een nieuwe Herentalsebaan die er groener en gezelliger zal uitzien. De tramsporen worden vernieuwd en er komen extra fietsenstallingen aan beide zijden van de straat.

Voetgangers

De straat wordt met zo min mogelijk hoogteverschillen aangelegd zodat voetgangers makkelijk kunnen oversteken. De voetpaden worden bovendien 20 tot 40 centimeter breder en de voetgangersverbindingen met de Arenawijk en de Boterlaarbaan worden verbeterd.

Fietsers

De vernieuwde Herentalsebaan wordt aangelegd in uitgewassen beton, wat het gebruikscomfort aanzienlijk verhoogt tegenover de kasseien die er vandaag liggen.

De fietsstrook tussen het tramspoor en de goot krijgt een breedte van 1.30 meter. Dat is comfortabel genoeg om te fietsen maar maakt het tegelijk fysiek onmogelijk dat trams fietsers voorbij steken.

Tot slot voorziet de stad, verspreid over de hele straat, in heel wat extra fietsbeugels (goed voor meer dan 100 fietsparkeerplaatsen in totaal). Zo kunnen fietsers op maximaal 25 meter van een winkel parkeren.

Trams

Dankzij schuine hellingen worden de tramperrons langer, veiliger en beter toegankelijk. De oude tramsporen worden ook vernieuwd.

De halte Stevenslei verdwijnt omdat halte Florent Pauwels toch vlakbij gelegen is en ook de halte Mestputteke zal niet meer gebruikt worden. De halte Muggenberg zal dienen als overstaphalte voor tram en bus. De maximale wandelafstand tot een tramhalte blijft in deze nieuwe situatie beperkt tot 300 meter.

Auto’s

Het aantal parkeerplaatsen blijft na de heraanleg behouden maar parkeren gebeurt voortaan in duidelijk afgebakende parkeerplaatsen aan de zuidzijde.

Groen in de straat

Op de vernieuwde Herentalsebaan worden ongeveer 60 nieuwe bomen geplant, dat stemt overeen met 1 boom om de 25 meter. Bovendien worden de koppen van de parkings Elite en Keteleer ingericht als aangename groene verblijfsruimtes. Ook op die plaatsen plant de stad nieuwe bomen.

Volgens de huidige planning gaan de werken begin volgend jaar van start.

Categorie: