Freddy Van Gaever beschuldigt VLM Airlines van fraude (video)

Video: 

Freddy Van Gaever beschuldigt VLM Airlines van fraude

DEURNE – Freddy Van Gaever is snoeihard voor het bestuur van VLM Airlines. Deze vliegtuigmaatschappij die vanuit Luchthaven Antwerpen in Deurne vliegt, legde woensdag de boeken neer. Hierdoor wordt de job van 147 personeelsleden bedreigd.

“Oplichters”

“Toen ik in december vorig jaar vaststelde dat VLM in handen van oplichters was gekomen, heb ik iedereen verwittigd.” zegt de vroegere oprichter van VLM Airlines Freddy Van Gaever die VLM zijn ‘dochter’ noemt.

Fraude

“Ik heb iedereen verwittigd: het parket, de bedrijfsrevisoren, de bank … ik heb gedaan wat ik kon om dit tegen te houden maar niemand geloofde me.” zucht Van Gaever. “Het is bijna niet te geloven. Op één jaar tijd is er bijna één miljard Belgische Franken verbrast met onvoorstelbare fraude en er is geld uit de kassa gehaald.” zegt hij beschuldigend.

Doorstart

Van Gaever wil nu zo snel mogelijk een gesprek met de curatoren om een snelle doorstart van VLM te bespreken. “Indien de curator en het bestuur der luchtvaart akkoord gaan, dan zal ik hen een voorstel overmaken en dan kan ik in princiep binnen 48 uur doorstarten.” zegt Van Gaever.