Beton moet 30 dagen drogen in Dascottelei (video)

Beton moet 30 dagen drogen in Dascottelei Deurne TV
Beton moet 30 dagen drogen in Dascottelei Deurne TV
Beton moet 30 dagen drogen in Dascottelei Deurne TV
Beton moet 30 dagen drogen in Dascottelei Deurne TV
Beton moet 30 dagen drogen in Dascottelei Deurne TV

DEURNE –  De kasseien van drie oversteken in de Dascottelei komen regelmatig los. Dat gebeurt  door de wielen van auto’s en vrachtwagens die op de oversteken afdraaien. “De losgekomen kasseien worden telkens opnieuw terug vastgelegd met vloeibaar asfalt. Maar op termijn is dat geen goede oplossing.” zegt Freddy Lorent, districtsschepen voor Openbare Werken. De kasseien vervangen door een strook asfalt is ook geen goed alternatief. “De enige duurzame manier om dit probleem op te lossen is het gieten van een strook beton. Want dit materiaal heeft veel minder te lijden van het verkeer dan kasseien.” legt de districtsschepen uit.

Drie doorsteken

Aan drie doorsteken op de Dascottelei zullen de kasseien door beton worden vervangen. Het gaat over de doorsteek ter hoogte van het Boekenbergplein (August Petenlei en Waterbaan), de doorsteek op het kruispunt met de Van den Hautelei en de doorsteek aan de Schoggestraat.

Start werken

Op 29 mei 2017 wordt op deze drie plaatsen gestart met het uitgraven van de kasseien. Vervolgens wordt er beton in gestort. Deze werken nemen ongeveer drie werkdagen in beslag. Daarna moet het beton 30 dagen uitharden.

Hinder

Op 29, 30 en 31 mei kan er tijdelijk hinder zijn van de werken omdat de vrachtwagens niet doorlopend op de tramsporen kunnen staan. De doorsteken kunnen tot eind juni niet gebruikt worden ter hoogte van het Boekenbergplein, de Van den Hautelei en de Schoggestraat. De Dascottelei zelf blijft wel toegankelijk. De plaats van de werken wordt aangeduid door een werfzone. Deze werfsignalisatie blijft staan tot en met 1 juli 2017, wanneer het beton is uitgehard.

Informatie

Meer info is beschikbaar bij Wijkoverleg Deurne

tel. 03 338 45 37 wijkoverleg.deurne@stad.antwerpen.be.

Categorie: