3,5 miljoen euro voor Rivierenhof (video)

3,5  miljoen euro voor Rivierenhof (video) Deurne TV
3,5  miljoen euro voor Rivierenhof (video) Deurne TV
3,5  miljoen euro voor Rivierenhof (video) Deurne TV
3,5  miljoen euro voor Rivierenhof (video) Deurne TV
3,5  miljoen euro voor Rivierenhof (video) Deurne TV

DEURNE - Vorige week keurde de Antwerpse provincieraad 3,5 miljoen euro aan investeringen in het Rivierenhof goed. Aan het kasteel Rivierenhof komt een nieuwe speeltuin en zowel in de oostelijke als westelijke zone komt nieuwe sportinfrastructuur voor de korf- en voetbalclubs van het park. Op termijn zullen de bestaande lokalen worden afgebroken om meer plaats te bieden aan de bezoekers van het Rivierenhof.

Masterplan

Gedeputeerde voor groendomeinen Bruno Peeters noemde de plannen het resultaat van een werk van lange adem. “Al in 2009 stelde de provincie een masterplan voor het Rivierenhof op waarbij de sportclubs uit het midden van het park naar de zijkanten zouden verhuizen. Hiermee worden ze beter bereikbaar en kunnen we auto’s zoveel mogelijk uit het centrum van het park weghouden.” zegt hij.  

Sportclubs

Concreet verhuizen korfbalclubs ATBS en AKC naar de Westelijke zijde van het park (kant Turnhoutsebaan). Daar zijn de voorbereidende werken ter hoogte van de Parklaan reeds begonnen. De nieuwe clublokalen en velden zullen vanuit parking West eenvoudig te bereiken zijn.

Rapid

Voetbalclub Rapid krijgt een nieuwe kantine naast het kunstgrasveld dat al werd aangelegd in de Oostelijke zone (kant Ruggeveldlaan). “We hebben lang onderhandeld met alle clubs en zijn tot een ontwerp gekomen waar alle partners hun akkoord over hebben gegeven.”, aldus Bruno Peeters. “Het komende jaar kunnen we beginnen bouwen aan nieuwe korfbalvelden en drie nieuwe clublokalen voor de clubs en hun honderden leden. Die werken starten in princiep deze zomer.” zegt de gedeputeerde. Afhankelijk van het verloop van de werken zouden de clubs in de tweede helft van 2018 kunnen verhuizen.”

Speeltuin

De provincieraad keurde ook 450.000 euro goed voor een nieuwe grote speeltuin ter hoogte van het Kasteel Rivierenhof. “De bestaande speeltuin is dringend aan vervanging toe.” zegt gedeputeerde Peeters. Voor het ontwerp van de nieuwe speeltuin kreeg de provincie tips en adviezen van de regelmatige gebruikers van de oude speeltuin. 

Categorie: